Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2013 dec. 04

Egy producer, akit azonnal a barátomnak éreztem - Kiss Gábor

Megismerkedtem egy remek fickóval, aki producerként és koncertszervezőként is rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Szóba került, milyen remek Lara Fabian közönsége, egy lehetséges helyszínként felmerült a Veszprémfest is, de csak rövid időre. Egy újabb támogatót találtam az ügyemnek, aki össze tud hozni a megfelelő szimfonikus zenekarral is.

Ma találkoztam egy fantasztikus emberrel. Mialatt vele beszélgettem, teljesen felvillanyozódtam.

Kiss Gábornak hívják, róla derült ki nemrég, hogy feleségével, Szekeres Adriennel épp egy Lara Fabian koncerten voltak, amikor Tomi barátom felhívta az őrült ötletemmel. Koncertet szervez, producerkedik, dalokat ír, ilyesmivel foglalkozik.

P1010927_1.jpeg

Nagyon sok mindenről beszélgettünk, miközben jól is éreztük magunkat. Van az, hogy találkozol egy emberrel, akit tíz perccel a megismerkedésetek után már úgy 10 éve a barátodnak érzel. Ritka élmény, nekem ez most ilyen volt. Ilyenkor érzem azt: akár teljes sikerrel járok, akár nem, mindenképp megérte belevágnom ebbe a sajátos ámokfutása.

Szóval Kissgé - ahogy Tomi szólítja és nekem is kedvem lett így emlegetni őt - meghallgatta az eddigieket, és nem fogtam rövidre. Van kitartás a pacákban - gondoltam, valahol a harmincadik perc folyamatos karattyolás után. Azért sem álltam le, mert látszott rajta, hogy valójában odavan azért, amit csinálok. Kíváncsian hallgatta a részleteket, majd megnyílt.

Számtalan jó ötlete volt. Először is elmondta, milyen elképesztő volt hallani Tomitól az ötletemet épp azután, hogy hazajöttek Párizsból Lara koncertjéről. Benne is többször felvetődött, hogy valahogy elhozza Larát Budapestre, de soha nem volt benne akkora elszántság ez ügyben, mint bennem. Elmesélte, hogy a párizsi koncerten néha értetlenül egymásra bámultak Adriennel. Lara közönsége ugyanis egészen rendkívüli. Az énekesnő összes dalát kívülről fújják, és éneklik együtt. Hangosan, nagyon hangosan. Gábor rögtön mondta, hogy előadóművészként itthon ilyenről csak álmodni lehet. Szép, ahogy egy sikeres zenész ilyen lelkesedéssel tud beszélni egy másik zenészről.

Felvetődött a helyszín kérdése. Mi van, ha a MÜPA-ba nem bírom leszervezni a koncertet? Gábor szerint a Veszprémfest kellő erőt képvisel a hazai zenei rendezvények között, ahhoz, hogy az egyébként zenei portfóliójába is könnyen beilleszthető Lara Fabiant meghívják a fesztiváljukra. Nem nagyon tetszett az ötlet. Akkor, ott meg sem tudtam fogalmazni, miért. Később aztán kikerekedett bennem. Valahogy úgy érzem, egy ilyen profitorientált közegben - ahol sok más sztár is fellép - elveszne minden, amit e koncert kapcsán fontosnak tartok. Az őszinteség, a célközönség megfogása, a hangulat közvetítése, az interakció, a ragyogás. Kicsit olyan lenne, mintha Lara egy nagy szponzor nyári ingyenes rendezvényének egyik fellépője lenne, ahol a jelenlévők zenehallgatás közben lángost gyűrnek a szájukba, és leplezett indulattal igyekeznek, a lábtengerben visongva játszadozó gyerekeiket kordában tartani. Nem szeretném a fesztiválokat becsmérelni, a maguk nemében remek kezdeményezések, de nem egy Lara Fabian koncertnek.

Váltottunk néhány szót a szimfonikus zenekarok lehetőségéről, de igazán csak felszínesen érintettük a témát. Megbeszéltük, hogy a következő találkozásunkon megjelölünk egy-két potenciális zenekart, akikkel azon nyomban fel is vesszük a kapcsolatot. Kivesézzük a komolyabb szakmai részleteket, amiben Gábor igyekszik minél több segítséget megadni majd nekem.

Sokáig beszélgettünk, de így sem volt elég. Nagyon várom már a következő találkozót. Remélem addigra már nem csupán a fejemben kavargó gondolatokat tudom elmondani Gábornak, hanem érdemi lépésekkel is meg tudom toldani. Gyűjtök egy nagy adag kérdést és felvetést addigra, az tuti.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr65821753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása