Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2013 dec. 12

Így énekel, aki szereti Lara Fabiant - Szekeres Adrien koncert

Rájövök, hogy Szekeres Adrien hasonló értéket képvisel Magyarországon, mint Lara Fabian világszerte. Egy remek koncerten azt is megfigyeltem, hogy a magyar közönség valamiért jóval visszafogottabb. Megpróbáltam átkiabálni a falon, sikerült.

A korábban említett beszélgetésünk vége felé Kiss Gábor meghívott minket (a feleségemmel, Pannával) Szekeres Adrien egyik koncertjére. Egyébként is jött a nagymama vigyázni a gyerkőcökre, és ha már itt volt, marasztaltuk még kicsit, és lett lehetőségünk megnézni Adrient élőben.

A koncert a Thália színházban volt. Általában mindig az utolsó pillanatban értünk oda minden előadásra, így megpróbáltunk ezúttal pontosak lenni. Majdnem sikerült, de aztán a női mosdónál egy jó kis sorban állás miatt épphogy le tudtunk ülni a kezdés előtt.

Adrien egyszerűen csodálatos volt, ámulattal hallgattuk. A koncert alatt ugyan csak korlátozottan tudtunk erről beszélni, később aztán Panna azonnal elmondta, ő sosem gondolta volna, hogy élőben ennyire gyönyörű Adrien hangja. És ekkor tudatosult bennem, hogy Adrien és Gábor hasonló zenei értékeket képviselnek, mint Lara Fabian. Itt nem elsősorban a stílusra gondolok. Inkább az érzések, érzelmek meglovaglása ugyanaz - csak épp egy másik zenei és hallgatói kultúrában, Magyarországon. Adrien és Gábor zseniális műsort raktak össze.

Miközben odabent ültünk, kicsit figyeltem a közönséget is. Jól látszott, hogy sokuk gyakran jár Szekeres Adrien koncertre. Ismerik a dalok szövegét és az első néhány dallam után már tudták, melyik dal következik. Mégis volt bennük valami láthatatlan tartózkodás. Valami furcsa visszafogottság. Egy-két ember kicsit bátrabb volt. El mert engedni néhány füttyöt, egy-egy hangosabb dalrészletet, de semmi több.

Eszembe jutott, amit Gábor említett Lara párizsi koncertjéről. Az, hogy milyen felszabadult a közönsége, hogy tudják a szövegeket és el is merik énekelni hangosan.

Így aztán amikor a koncert végén Adrien bemutatta a zenészeit, egy jókora ordítással tódítottam Tomi barátom bemutatását. Erre sokan nevetve, vigyorogva rám néztek. Meglepődtem. Azt hittem, a tartózkodással együtt jár egy esetleges szigorúság, pici megvetés is a harsányokkal szemben. De tévedtem. Pozitívan jött le az embereknek.

Közben azon is ábrándoztam, hogy nemsokára talán Lara énekli majd a dalait a magyar közönségnek. Jó volt erre gondolni.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr875821760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása