Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 már. 19

Elkészült az angol oldal, ez lehet az ajánlólevél Larához

Az elmúlt két hét nagyjából erről szólt, de végre vége: elkészült a blog angol nyelvű kiadása. Az eddigi posztok is felkerültek, és az ez utániak is megjelennek mindkét felületen.

Screen Shot 2014-03-19 at 11.33.37.png

Mint korábban már említettem, az angol nyelvű blog nagyon fontos mérföldkő: ennek - és persze a magyar blognak - népszerűségét látva Lara Fabian menedzsmentje tudni fogja, hogy nem egy erőtlen próbálkozásról van szó, hanem komoly érdeklődés követi ezt a koncertet. Tudomásom szerint az elsőt, aminek a szervezését online lehet követni. Szóval arra kérlek titeket, hogy lájkoljátok az angol blog Facebook-oldalát (meg a magyart is persze:), itt minden egyes gombnyomás egy-egy megerősítés, hogy akarjuk ezt a koncertet.

Az angol oldal egyébként nem születhetett volna meg a fordító, Kovács Bence nélkül, ezúton is köszönet neki. Az ő elérhetőségét Lénárt Zsuzsannától kaptam (Belga Nagykövetség), és már az első telefonhíváskor éreztem, hogy nem kell tovább keresnem, megtaláltam a megfelelő embert. Ráadásul Bence nagyon csekély ellenszolgáltatást kért a fordításért, mert ő is ki szerette volna venni a részét ebben az ügyben, amiért külön hálás vagyok. Egyébként filmfordításokkal is foglalkozik, meg angolt és spanyolt tanít a hozzá fordulóknak, az Egyesült Államokban is élt, és annyi a könyv a lakásában, hogy megszámolni is nehéz lenne. Ő Bence:

bence.jpg

Ádámmal közösen összeállítottuk az akciótervet ezzel az oldallal kapcsolatban, íme.

1. Első körben beajánljuk a blogot egy rövid kísérőszöveggel és leírással a Lara Fabian fan page-ekre. Ott van néhány tízezer hardcore rajongó, az énekesnőről szóló minden hírt megosztanak, így remélhetőleg az én történetemet is szeretni fogják.

Itt van néhány ilyen oldal:

https://www.facebook.com/pages/Lara-Fabian/137160122995185
https://www.facebook.com/pages/LaraFabianWeb/246805652001644
https://www.facebook.com/pages/Lara-Fabian/156141281091946
https://www.facebook.com/LaraFabianTheVoiceOfPassion
https://www.facebook.com/AngeLaraFabian
https://www.facebook.com/LaraFabianBrasil
https://www.facebook.com/pages/Lara-Fabian/173857526009718
https://www.facebook.com/pages/LARA-FABIAN-IS-HERE/382393522416

Van köztük olasz, francia, brazil és egyesült államokbeli oldal is. Pont a legutolsó link, a Lara Fabian is here oldal 15 ezer rajongót számlál, ha a szerkesztők megosztják itt a blog címét, sokan megismerhetik a sztorimat. Persze itt figyelembe kell venni, hogy ezek az emberek nem feltétlenül tudnak eljönni a koncertre, vagyis nem érzik annyira magukénak közvetlenül az erőfeszítéseket. Az azonban nekik is üzenet, hogy akár ők is szervezhetnek egyet a saját városukban, akár annyi tapasztalattal, mint én (semennyivel).

2. Ezzel egy időben megkeresem azokat a külföldi lapokat, rádióműsorokat, tévéműsor-szerkesztőket, akik az elmúlt években különösen sokat foglalkoztak Lara Fabiannal. Nagyon sokat kutattam a webet ezek után, így itt van egy elég terjedelmes kezdő lista:

rtl.fr
leparisien.fr
lepoint.fr
francetvinfo.fr
linternaute.com
silo-marseille.fr
gala.fr
telestar.fr
public.fr
ladepeche.fr
bfmtv.com
bourgogne.france3.fr
closermag.fr
metronews.fr
sciencesetavenir.fr
non-stop-people.com
sudouest.fr
parismatch.com
europe1.fr
gentside.com
purepeople.com
lapresse.ca
journaldequebec.com
cinetelerevue.be
lefigaro.fr
chartsinfrance.net
meltybuzz.fr

Két rádiós műsorvezetőnek is írok, mert ők is sokat foglalkoznak az énekesnővel:

www.rfm.fr, Vincent Cerrutti műsorvezető
mfmradio.fr

Ezek többnyire francia oldalak, de további rengeteg rajongója - és sajtója - van Lara Fabiannak Olaszországban, Oroszországban, Brazíliában, és az arab országokban is.

3. külön, névre szóló értesítést kapnak azok az újságírók, akiknek különlegesebb kapcsolatuk van az énekesnővel, így például:

Sébastien Cauet - showman már többször látta vendégül Larát a műsorában. Vicces pasas és Lara kedveli őt.

Stéphane Bern - Az rtl.fr A la bonne heure műsorvezetője egyszer meghívta Larát magához. A jelen lévő csapat is jól érezte magát közben. Szerepelt vele már egy vicces műsorban is. Egy kedves pofa fickó, és szemlátomást kedveli Larát.

Cyril Hanouna műsorvezető a europe1.fr egyik műsorában nagy ölelésekkel és cuppanós puszikkal vigasztalta a betegségéről beszélő, majd pityergő Larát.

4. Néhány nap elteltével végre megkeresem Lara Fabian menedzsmentjét az első levelemmel. Rövid leszek, elmondom a szándékaimat, és megmutatom nekik az oldalt. Remélhetőleg addig felfigyel a történetre egy-két lap/blog/fan page is, és akkor már lesz egy-két lájkoló az oldalon. Ez fontos, mert ez ad nyomatékot a levelemnek.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr725869291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása