Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 máj. 19

Út a koncertig

Ez a poszt folyamatosan frissül, itt olvashatóak rövid összefoglalók formájában a legfontosabb fejlemények. A szövegben mindig az adott témájú posztokra mutató linket helyezünk el, így innen is végigolvasható a teljes sztori. Remélhetőleg a happy endig.

 

2013 nyarán látok egy videót Lara Fabianról a Youtube-on. Azt üvölti neki kábé tízezer ember: szeretünk. Ez beindít valamit bennem.

Egyik este barátainkkal vacsorázunk, amikor hirtelen jött ötletem támad. Másnap végérvényesen eldöntöm, hogy megszervezek egy koncertet Lara Fabiannak. Grandiózusat, szimfonikus zenekarral. A gépezet beindul.

Árat kérek a Müpától. Megpróbálom kideríteni - egyelőre csak Google segítségével -, milyen költségvetése van egy ilyen léptékű koncertnek. Az csak egy dolog, hogy nem akarok keresni ezzel az egésszel, de az is megvilágosodik, hogy szponzorok nélkül valószínűleg még a nullszaldóra sincs esélyem.

Felvetődnek szimfonikus zenekarral kapcsolatos részletek. Eldöntöm, hogy lehetőleg a Müpában lesz a koncert. Cikkeket olvasok, keresem a szakirodalmat a koncertszervezéshez, hogy megtudjam egyáltalán mi mindenre kell még gondolnom.

Borsos László, a Live Nation Hungary kereskedelmi igazgatójával beszélek, aki ad néhány tippet a szervezéssel kapcsolatban.

Megkeresek mindenkit, akiket érdekelhet egy belga származású, leginkább franciául (meg nyolc másik nyelven) énekelő előadóművész. Beszélek a kultúráért felelős államtitkársággal, a Francia Intézettel, a Belga Nagykövetséggel, a Svájci Nagykövetséggel, a belga kereskedelmi attaséval.

Mindenhol tárt karokkal fogadnak, lelkesek és segítőkészek. Egy egészen új világ tárul fel a szemeim előtt, ahol az emberek tudnak és akarnak segíteni a másiknak. Egy ember azért kinevet, de ilyen is kell.

Kiss Gáborral is találkozom, aki rengeteget segít abban, hogyan kell beindítani egy ilyen eseményt. Kersch Ferenc barátom pedig a szponzorok világába enged bepillantást.

Elhatározom, hogy videoszpotokat forgatok olyan magyar hírességekkel, akik az ügy mellé állnának. Megkeresem Szekeres Adrient, Palya Beát, Boggie-t.

És a hír, ami új mederbe tereli a kezdeményezésemet: kiderül, hogy Lara megbetegedett, és lemondta az összes koncertjét. Először sokkol a hír, aztán ebből is megpróbálok optimista szemlélettel kikecmeregni.

A blog angol verziója is elkészült, így Lara Fabian is elolvashassa, mit kínlódok én itt Magyarországon, hogy elhozzam őt. Remélem, értékelni fogja.

A Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóhelyettese látatlanban igent mondott az elvi felkérésre, hogy Lara Fabian mögött játsszanak. Ők is nagyon várják már, mi sül ki a kezdeményezésemből.

A blog révén talált meg Tandi Flora énekesnő, akinek volt már egy személyes kalandja Lara Fabiannal. Flora segít mindenben, és szívesen felmondja videóra Lara Fabiannak a saját, személyes üzenetét. Ráadásul segít elérni más énekeseket is.

Részt vettem a Frankofón fesztivál záróestjén, ahol bemutattak egy rakás francia ajkú budapesti embernek, akiknek nagyon tetszett a történetem. Beszéltem többek között a Francia Intézet igazgatójával, a Vallon Régió kereskedelmi attaséjával, a belga nagykövetség első titkárával, valamint a Svájci Nagykövetség kultúráért felelős munkatársával.

Végül eljött az idő, és elküldtem a hivatalos megkeresést is Lara Fabian menedzsmentje felé. Eltelt egy, aztán két hét, de nem jött válasz. Ádám időközben Brüsszelben járt, így megkereste Lara barátnőjének csokoládéboltját, és otthagyta a bemutatkozó kártyámat.

A várakozás közben egy befolyásos támogatója is lett az ügynek, Czomba Imre személyében.

Végül Lara Fabian dalszerzőjén keresztül megjött a válasz, amiben további részleteket kérnek a szervezésre vonatkozóan. Neki is álltam az érdemi tárgyalásoknak, hogy ha akció van, már csak alá kelljen írni a szerződéseket.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr425830634

A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása