Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2013 nov. 28

Alapítványt kell létrehoznom - Belga Nagykövetség, Flamand képviselet

A belga nagykövetségre is ellátogatok. Itt találkozom az ügy eddigi egyik leglelkesebb támogatójával, aki egy sor gyakorlati tanácsot adott. Anyagi támogatást azonban innen nem várhatok, minden mást igen.

Nagyon vártam ezt a találkozót. Telefonon már beszéltem a Ráday utcai Goethe intézet második emeletével, itt található a Belga nagykövetség, és Lénárt Zsuzsanna, akivel már telefonon többször is beszéltem, személyesen azonban most először találkoztunk. Őszinte nyitottsággal fogadott.

fotó 1.JPG

Zsuzsa azonnal felajánlotta, hogy tegeződjünk, és úgy odafigyelt rám, mintha ez lenne a legfontosabb dolga. Már hogy lehetetlennek tűnő ügyekben segítse a dilettánsnak tűnő kezdeményezőket. Egy bögre tea mellett elmondta: ahhoz, hogy pályázhassak támogatásokra, mindenképpen be kell állnom valaki, vagy valami mögé. Első hangzásra nem nagyon tetszett, de aztán felvetette az alapítvány ötletét. Elmesélte, van egy pasas, aki hozzám hasonlóan szívből, lelkesedésből, non-profit szervez koncerteket. Ő ehhez alapítványt hozott létre. Valószínűleg nekem is ezt kell majd csinálnom.

Amíg Zsuzsánál voltam, ő egyszer sem érzékeltette velem, hogy mostmár mehetnék. Mindenben felajánlotta a támogatását. Elmondta ugyan, hogy anyagi jellegű segítségre nem igazán számíthatok tőlük, de az utamat egyengeti majd kicsit, amennyire tőle telik. Segít a levelek lefordításában, a hivatalos levek szerkezetének, tartalmának kialakításában. A levelek fordításában még a férje segítségét is felajánlotta, aki mellesleg franciatanár.

Feldobta Zsuzsa, ha sikerül a tervem, ők a képviseleten készítenek egy hírlevelet erről, és szétküldik a levelező listájukban szereplő címekre - ez kábé 2000 fő.

Adott egy kupac ötletet: Keressem meg a Svájci Nagykövetségen Hambach Dórát vagy Felkai Krisztinát. Ők is biztosan szívesen segítenek nekem. Megemlítette még a Frankofón intézményét is, mint lehetséges támogatót vagy segítőt (ez egy olyan szervezet, amely a világ minden pontján összefogja a francia ajkú művészeket, filmeseket, zenészeket). Eszébe jutott egy ismerőse, aki a MÜPA egyik koncertszervezője. Gondolta, összehozhatna vele. Azonnal fel is hívta Halmos Andrást. Egy-két vicces szóváltás után kiderült, András épp a Jedermann Kávézóba tart, ami a Goethe Intézet földszintjén található. Ha pedig már épp így alakult, szívesen szakít is rám egy kis időt. Tök jó, a dolgok klappolnak - gondoltam.

A megbeszélés közben megcsörrent a telefonom. Kovács Tomi barátom volt (tudjátok, akinek először elmondtam az ötletemet, és aki egyébként Szekeres Adrien zenekarában perkás). Azt mondta, visszahívta őt Kiss Gábor, Szekeres Adrien férje, ezzel: 

Bocs Tobzy, de amikor legutóbb hívtál, éppen Párizsban voltunk Adrival. Szülinapja alkalmából elvittem egy Lara Fabian koncertre.

Tomi azt hitte leesik a székről, amikor ezt hallotta, és velem is majdnem ez történt. Tök jó, a dolgok klappolnak - gondoltam aznap már másodszor.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr695821743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása