Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 júl. 03

Te biztosan eljönnél egy magyarországi Lara Fabian koncertre?

A kezdeményezésem elején Borsos László (a Live Nation kereskedelmi igazgatója) segített képbe kerülnöm egy ilyen koncert költségeit illetően. Pontos árak híján következtetésekből, és a tapasztalataiból táplálkozva igyekezett nekem tippelni egy közelit Lara koncertjének költségeire, ami nem lett kicsi összeg. László támpontjainak köszönhetően tehát az elejétől kezdve arra készültem, hogy telt ház esetén is sok pénzt kell szereznem támogatóktól. Nem! Nem is sok pénzt, hanem rengeteg pénzt! Látszott ugyanis, hogy a jegyértékesítésből szinte biztos, hogy nem tudom megfinanszírozni a koncertet.

Azóta sok idő eltelt, és sok mindent meg is tudtam. A legtöbb költséggel kapcsolatban már nem kell találgatnom. Lara menedzserétől konkrétan megtudtam, mire kell készülnöm. Sajnos egyelőre ezzel kapcsolatban nem tudok veletek megosztani számszerű adatokat, de a lényeg: összességében a helyzetem nem sokat javult. A költségek tetemesek, ha a menedzser tájékoztató számaiból indulok ki, optimista becslések szerint a kiadások felét talán össze tudom hozni egy telt házzal. Lara menedzsere is megértette ezt, kiemelve, hogy a koncert 2-3000 emberre van kitalálva. Ennek megfelelő méretű helyszínt kell szerinte találnom, különben financiális nehézségekbe ütközhetek.

Tehát továbbra is rengeteg zsozsó kell majd a koncerthez, de én továbbra is rendíthetetlen vagyok. Megszerzem a szükséges támogatókat, hogy a jegyárak ne legyenek drágábbak, mint a környező országok nagyobb befogadóképességű koncertjein! És mindezt a Müpában szeretném. Azt nem ígérhetem, hogy sikerül, de mindent megteszek érte. Küzdeni fogok, mint egy kommancs indián.

Lara hamarosan (október 16-án) fellép Prágában. Ahogy az összes többi fellépésének helyszínét, ezt is alaposan megvizsgáltam. A prágai Forum Karlín mintegy 1500 fő befogadására képes, a jegyárak pedig meglehetősen széles skálán mozognak. A legolcsóbb helyek (természetesen egyben a legelőnytelenebbek is) már hozzávetőleg 10.000 forintért voltak kaphatóak. Nem volt azonban belőlük túl sok, összesen 20 darab, és mind már rögtön az elején elkelt. A következő szektorok sorban 11-15-20-22-28 és 39.000 forintért kínálnak helyet. A legdrágább helyek pedig az első két sorban mintegy 51.000 forintnak megfelelő cseh koronáért érhetőek el. Persze minden ország, helyszín és koncert más és más, hatalmas különbségek azonban nem mutatkoztak a többi ország jellemző jegyárai között sem.

No és mi van Budapesttel? A hazai zenei élet aktív résztvevői számára Lara nem csupán ismert, hanem igazán elismert énekesnő, ez azonban nem elég egy telt házhoz, és a számokat tekintve nincs miből kiindulnom, hiszen nem volt előzménye ennek a mostani koncertnek Magyarországon.

A választ csak ti tudjátok megadni nekem. Az angol oldallal együtt a Facebookon már hozzávetőleg 4000 tagot számlálunk. Azt azonban nem tudom, ebből hányan vannak, akik csak ráböktek a like gombra, mert szeretnek érdekes történeteket olvasni, és hányan, akik el is jönnének a koncertre.

Segítsetek nekem, hogy a prágai koncert jegyárait figyelembe véve ti mennyire biztosan jönnétek el, és hová ülnétek? Csak akkor szavazzatok, ha biztosan eljönnétek. Így pontosan tudhatom, mekkora erőt képviseltek majd a koncertteremben ti, akik a blogon követitek az eseményeket. Nekem ez már egy jó támpont lenne:

QuestionPro
page3image1144.png
Címkék: szavazás müpa jegy
komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr446435595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása