Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2013 nov. 07

A kezdő egyenlet egy kezdő koncertszervező fejében

Egy nyugodt percemben végiggondoltam, mi szól a tervem mellett, mi ellene, és milyen lépéseket kell tennem.

A kezemben: egyelőre nincs sok. Tomi szerencsére otthonosan mozog a hazai zenésztársadalomban, el is mondta, hogy segít összejönni az egyik szimfonikus zenekarral. Segítségül hívja nekem még egy barátját, Kiss Gábort is (Szekeres Adrien férje), aki tud majd néhány okosat mondani nekem a zenekarral kapcsolatban. Mint kiderült, Szekeres Adrien is nagy Lara Fabian-rajongó, így vele is beszélhetnék, talán neki is lesznek még ötletei.

Kell tehát egy szimfonikus zenekar. Tomi elmondta, hogy a zenekar csak úgy tudja húzni, ha kapnak kottákat Lara menedzsmentjétől, amiket egy hazai kottaíró rájuk szab. Ha ilyen nincs, akkor meg is kell írni a kottákat. Kell még egy hangszerelő is, valamint egy karmester. És a legjobbakat kell megkeresnem, hogy az úgy szóljon, ahogy kell.

Kell egy helyszín. Mindenképpen, az elejétől fogva a Müpában gondolkoztam. Elegáns, mégis visszafogott. Kellően nagy termei vannak, de mégsem egy monstrum, ami kong az ürességtől félház esetén.

mupa.jpg

Kellenek támogatók. A koncert ötletét követően elkezdtem cikkeket olvasni a témában. Kissé ködös módon ugyan, de látszott, nem lesz könnyű dolgom. Továbbá, hogy rendezvényszervezők viszonylag kevesen vannak, és itthon keményen küzdenek egy-egy koncert nyereségességéért. Azt persze nem tudtam eldönteni, mennyire igaz ez.A nyereségesség azonban nem érdekel. Pont az a különleges a vállalásomban, hogy nem akar elérni semmiféle profitot. Abban bízom - és mások is erről győzködnek -, hogy a tervem szimpatikus lesz sokak szemében, és ha pénzzel nem is, a tőlük telhetővel segítenek az úton.

Kell pénz. Ezt nem lehet megúszni. Az látszott, hogy a jegyárakból a koncert árának csak egy része jöhet össze, így kellenek olyan támogatók, akik pénzzel is beszállnak. Egyelőre nincs ötletem, honnan szerzek, de megoldom. Mindenfelé kilincselek majd, kulturális intézményeknél, cégeknél, legvégső esetben a minisztériumnál, bárkinél, aki szóba jöhet. Ennek ellenére ez volt az a pont, ami miatt mindig kétségbeestem: azt sem tudom, mennyi Lara Fabian gázsija! Mi van, ha alulbecsültem? Mi van, ha a szimfonikus zenekar miatt annyi pluszmunkával jár neki a fellépés, hogy el sem vállalja, vagy csak csillagászati összegért? Elkezdtem összeírni ezeket a kérdéseket, hogy feltegyem majd a hozzáértőknek is.

Kellenek nézők. Lara Fabian nevét kevesen ismerik itthon. Világszerte olyan fanatikus rajongói vannak, akik szinte mindenhová követik, Budapest pedig földrajzi szempontból nincs rossz helyen. Rájuk azonban nem lehet építeni a koncert sikerét, így meg kell találnom a módját annak, hogy népszerűsítsem Lara Fabiant itthon. Ez a blog részben ezt a célt is szolgálja, több videót, dalokat is megosztok, itt tudtok ismerkedni a zenéjével és a jelenséggel.

És még egy rakás dologra nem is gondoltam nyilván.

Címkék: gázsi pénz
komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr105821222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása