Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 feb. 27

A Győri Filharmonikus Zenekar játszana Lara Fabian mögött

Kissgével beszélgettem korábban a lehetséges zenekarokról, kiket kérhetnénk fel, hogy Lara Fabiant kísérjék. Ő a Győri Filharmonikus Zenekart javasolta. Ősz Gáborral, a zenekar igazgatóhelyettesével Győrben találkoztam nemrég, a Richter teremben.

04 Gyori Filharmonikus Zenekar.JPG

Gábor nem beszélt mellé, egyből belevágott a mondandója lényegi részébe: segít, hogy ne kelljen álomképeket kergetnem. Elmondta, Larának már rég kellett volna levelet küldenem. Konkrétan akkor, amikor az ötlet megfogalmazódott bennem. Egy koncert megszervezésének ugyanis ez az első lépése. Az összes többi tök felesleges addig, amíg a célszemély igent nem mond.

Persze erre én is gondoltam, de eddig úgy voltam vele, megvárom a blog angol nyelvű verziójának készre hozatalát (néhány nap múlva megvan), és csak utána küldöm el a megkeresést, hogy lássák, mit tettem az ügyért eddig. Szerintem ez fontos tényező lehet, ezen is múlhat a pozitív válasz.

Gábor azonban máshogy látta: azt mondta, nincs min gondolkodnom a megírandó levéllel kapcsolatban, ugyanis

ezt a levelemet Lara még véletlenül sem fogja elolvasni. Ez csak a menedzsmentnek fog menni. Ha ők azt mondják, érdekes lehet a dolog, még mindig egy rakás egyeztetés lesz, míg egyáltalán felvetik Larának Budapest lehetőségét.

Tehát semmiképp se bonyolódjak hosszadalmas leírásokba az első levélben, mert akkor vagy spamként kerül a süllyesztőbe, vagy a menedzsment dobja a ”rajongói levelek” közé.

Kaptam egy komplett, javasolt ütemtervet a levelezésre, íme:

  • Írok egy levelet Lara menedzsmentjének mondjuk kb. ezzel a szöveggel:

Tisztelt Lara Fabian! Szeretnék egy koncertet szervezni Budapestre Önnel, ahol egy filharmonikus zenekarral egészülne ki a zenekara. Kérem, tiszteljen meg engem és Magyarországot azzal, hogy elfogadja a meghívást, és részt vesz a koncerten.

Itt három kimenetel lehetséges:

  • Nem válaszolnak. Gábor szerint erre kicsi az esély, de számolni kell vele. Adott esetben a levelem sem biztos, hogy célba ér. Van ilyen.
  • Válaszolnak, de nemet mondanak. Ha ez történik, akkor onnantól nincs sok esélyem. Hiszen a menedzsment még semmit nem tud rólam, mégis nemet mondanak. Erre vagy komoly okuk van, vagy ennyire elzárkóznak Budapesttől, Magyarországtól, Kelet-Európától, a szimfonikus zenekartól. Nem fognak magyarázkodni, nem tudjuk meg a valós okokat.
  • Igent mondanak. Ebben az esetben valószínűleg azt is megmondják, mikor tudnak legkorábban eljönni - Gábor szerint 2016 előtt ne is álmodjak róla.

Ja, és Gábor szerint igent mondanak majd. Ez mondjuk jó hír.

Ezek alapján az alábbiakat tervezem:

  • Ha nem válaszolnak, meg kell próbálnom újra. De ekkor már nem csak egy címre. Meg kell keresnem az összes létező e-mail címet, minden fellelhető kommunikációs csatornát, ami Larához vezethet. Facebook, Twitter, rajongóknak fenntartott e-mail cím, postagalamb, bármi. Az angol nyelvű blogot is megpróbálom minél több emberhez eljuttatni külföldön, mert így is el lehet jutni Larához.
  • Ha igent mondanak, fel kell keresnem a MÜPA-t. Egyeztetnem kell velük, hogy a menedzsment által megjelölt időpontban van-e valamirevaló időpontjuk? Itt ugyanis megint csak komoly szerepe van az időnek. Ha esetleg Laráéktól azt a választ kapom, hogy 2014. június 10-19 között (haha) mehet a koncert Budapesten, a MÜPA-nak biztos nem lesz időpontja. Ha 2015, akkor esetleg. De már most le van foglalva 2015-ös év szinte összes jó időpontja. Szóval, vagy mázlim van, vagy 2016.

• Ha a Laráék által megadott időpontra a MÜPA nem tud termet biztosítani, akkor jön az egyeztetés. Ez nem is olyan könnyű feladat, mint amilyennek tűnik

• Ha megvan az időpont, rákérdezhetek Lara tiszteletdíjára. De csak akkor, előbb nem. Ha sok, esetleg megpróbálhatok rámutatni Európa nyugati és keleti oldala közötti különbségekre, és felvethetek egy általam kifizethető összeget. Mivel nonprofit jelleggel csinálom ezt, hobbiból, több lehetőségem van nyújtózkodni.

• Ha az alkuba nem mennek bele, akkor el kell dönteni, meg bírom-e csinálni. Tudok-e szponzort szerezni, aki kitölti a hiányzó részt, vagy nem

• Ha megvan az időpont és az ár, jöhet a szerződéskötés. Na ekkor fog már Lara is tudni a dologról.

- Ezután megkapom a ridereket, és megkezdődhet az érdemi egyeztetés a koncert részleteiről: Hány fős zenekart kell biztosítanunk, hány nap próbát szeretne Lara, satöbbi.

Szóval a személyes vonal a lehető leghatározottabban kimarad a szervezkedésből. Gábor szerint ha Lara megtudja, hogy mennyire nagy erőfeszítéseket igényelt tőlem idáig eljutni, akkor

biztosan megjegyzi majd, hogy ez milyen kedves tőlem, de ennyi.

Véleménye szerint ez egy cseppet sem befolyásolja majd a döntések meghozatalában.

Ezek szerint a blogra ne is hivatkozzak az első levélben? - kérdeztem Gábortól. Azt mondta, dehogynem, azért azt említsem meg. Mondjuk egy rövid mondatban. De nem hiszi, hogy bármit is számítani fog. Úgy fogják kezelni, mint a névjegyem részét, tehát szinte kizárt, hogy rákattintsanak. Van épp elég dolguk, mintsem hogy blogokat olvasgassanak.

A fentiek után még rátértünk a zenekar kérdésére. Megkérdeztem, ők részt vennének-e a koncerten, játszanának-e Lara Fabian mögött? Gábor már most egy határozott igennel válaszolt, azt éreztem, hogy őket evidenciaként kezelhetem a későbbiekben még így, mindenféle szerződés nélkül is.

Gábortól rengeteg információt kaptam. Végre egy olyan emberrel találkoztam, aki érezhetően és saját elmondása szerint is komoly rutinnal bír a világsztárokkal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban. És segít! Megfogja a kezem ezen az ingoványos terepen és végigkísér Laráig. Már most, az első beszélgetés után is nagyon hálás vagyok neki ezért. Megbeszéltük, hogy a következő dolgom Lara levele lesz, de azért a blog angol verzióját megvárom vele.

Ahogy ezt a mondatot leírtam megint ideges lettem tőle.

Lájkold a Lara Fabian Budapesten Facebook-oldalát, hogy ne maradj le semmilyen információról a koncert szervezésével kapcsolatban. Ha szeretnéd, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar is játsszon a világsztár mögött, az ő oldalukra is nyomj egyet.

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr405834887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása