Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 aug. 06

Hirtelen az online zeneszolgáltatók is rákaptak Larára

Akkoriban, amikor belekezdtem a koncert szervezésébe, még komoly gondot okozott Lara cédéinek beszerzése. A magyar cédéboltok és az iTunes itthonról letölthető palettája ugyanis nem kimondottan bővelkedtek ebben. De még az előfizethető online zenehallgató portálok is híján voltak a Lara albumok java részének.

 

Nem vagyok híve a kalózkodásnak, így addig kajtattam a cédék után, míg meg nem szereztem mindet. Nem volt könnyű, volt, amelyikre közel két hónapot vártam, míg Franciaországból megérkezett. A Király utcai Lemezkuckó sokat segített, természetesen a tulajdonosnak, Istvánnak is elmeséltem a terveimet, miközben belehallgattam a gyűjteményébe.

Írtam egy levelet az iTunesnak, a Spotifynek, a Deezernek, de sehonnan nem jött válasz. Pontosabban az iTunes visszaírt valami sablon szöveget, miszerint ők nagyon vadul dolgoznak azon, hogy minél szélesebb spektrumban tudjanak zenét szolgáltatni az éhes hallgatóságnak, így előbb-utóbb biztosan bővül a felhozatal.

Aztán nemrég a Spotify szépen felbővítette a "Lara csomagot". Viszonylag szerény, mindössze havi 5 euróért korlátlan zenehallgatás mellett Lara Fabian összes albumát is nyakló nélkül hallgathatjuk. A Spotify felhozatala:

Lara Fabian (1991), Carpe Diem (1994), Pure (1997), Lara Fabian (1999), Nue (2001), A Wonderful Life (2004), 9 (2005), Toutes Les Femmes En Moi (2009), Every Woman in Me (2009), Mademoiselle Zhivago (2010), Le Secret (2013)

És a maxik egy része:

I Am Who I Am (1999), I Will Love Again (2000), Love By Grace (2000), Je t’aime encore (2012), La Vie Est Lá (2014)

Sajnos egy-két koncertalbum és single még hiányzik a teljes egészhez, így például a fantasztikus En toute Intimité, vagy az Un regard 9.

A Deezernél hasonló a helyzet. A korábbi szerény cd-tár ott is szépen felduzzadt nagyjából a Spotifyhez hasonló szintre. Kettejük közül azonban mégis a Spotify viszi el a pálmát, ők ugyanis azokat az albumokat is felsorakoztatják, amin Lara közreműködött ugyan, de alapvetően más előadók dalait tartalmazza. Ilyen például a Russel Watsonnal együtt énekelt The Alchemist, Vagy Gigi D’alessioval az Un Cuore Malato című dal.

A napokban pedig elindult egy visszaszámlálás egy új dal, a Make Me Yours Tonight premierjére. Ezt a dalt Anthony James és Yiorgos Bellapaisiotis írta, és Lara Fabian Mustafa Cecelivel énekli.

A hírt Lara a Twitteren írta meg, amire én is reagáltam gyorsan. Azt írtam, remélem a magyar közönség számára is elérhető lesz a dal, mondjuk az iTunesban. Reakció ugyan nem volt, de másnap kirakták az iTunes linket, és láss csodát! Eddig ugyan csupán előfoglalásban, de augusztus 5-től itthon is letölthető az új szerzemény.

Innen letölthető

Most pedig arra eszméltem, hogy Lara szinte összes albuma elérhető az iTunesban.

Hurrá!

Nagyon érdekes azonban, hogy ugyanezzel egy időben néhány lemez el is tűnt. Az En Toute Intimité, az Un regard 9 koncertfelvételek, valamint a Ne Lui Parlez plus d'elle és az Aime single-k már nem elérhetőek az almás cég zeneáruházában.

A lényeg, hogy közel egy év után már a hazai zeneimádók számára is könnyen, jó minőségben elérhető Lara legtöbb dala. Hallgassátok!

komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr796578629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása