Lara Fabian Budapesten
Egy koncertszervezés története

Mi ez az egész?
2014 ápr. 22

Újra koncertezik Lara Fabian!

Nehéz év van Lara Fabian mögött, de most úgy tűnik, túl van a nehezén. Legalábbis a hivatalos weboldala ezt erősíti meg: sorra jelennek meg a koncertidőpontok a site-on. Ott, ahol pár hete még egyetlen esemény sem volt beírva, most fellépések hada tülekedik.

Screen Shot 2014-04-17 at 19.22.12.png

Ez jó hír. Ez remek hír, hiszen azt jelenti, hogy az énekesnő képesnek érzi magát belevetni a koncertezésbe.

Lara kálváriája valahogy így nézett ki:

  • 2013.05.30-án egy tévéfelvétel során Lara fülében lévő monitorhangszóróba 1 KHz-en, túl erős hangot eresztett egy technikus. Az énekesnő állítólag összeesett, megsérült a dobhártyája, és részlegesen elvesztette a hallását. A betegség magyar nevét nem tudom, az angol oldalakon ASD-nek, acoustic shock disordernek nevezik a dolgot, itt található egy részletesebb leírás erről a jelenségről.
  • Ennek ellenére Lara nem marad nyugton. Lenyomott 14 koncertet anélkül, hogy bármilyen visszhangja lett volna a dolognak, de a folyamatos terhelés hatására a korábban kapott sokk újra előjött a belső fülében, és egy koncert során, 2013.10.19-én olyan rossz lett a helyzet, hogy azonnal kórházba kellett mennie. Ekkor lemondta a következő, 20-i, auxerre-i (Franciaország) koncertjét. Nem győzött elnézést kérni a rajongóitól szegény.
  • Október 22-én bejelentette az Instagramon, hogy lefúj néhány koncertjét és egy hét pihenőt tart, hogy aztán újult erővel tudjon visszatérni. Két moszkvai koncertet fújt le, mert belső fül problémával küszködőknek nem ajánlott a repülés.
  • November 6-án aztán tett egy hivatalos bejelentést a Facebookon, amiben leírta: két orvosa azt mondta, ha nem változtat a tempón, akár visszafordíthatatlanná is válhat a hallásproblémája. Tehát vagy lemondja a teljes turnét, vagy beiktat egy kis pihenőt a koncertek közé úgy, hogy lemond néhány fellépést. Lara az utóbbit választotta. Én ekkor találtam ki, hogy elhozom koncertezni őt. Ez a bejegyzés aztán eltűnt a hivatalos Facebook-oldalról
  • Nem sokkal később bejelentette, hogy nem koncertezik beláthatatlan ideig. Ez volt az a hír, ami engem is sokkolt picit, de aztán bizakodó lettem (az erről szóló posztot itt találjátok).

Most viszont sűrű októbernek néz elébe az énekesnő: három hét alatt 12 koncert, az elég feszített tempónak ígérkezik. Nem tudtam nem észrevenni a prágai és bukaresti koncertet: Lara idén körbelövi Magyarországot. Annak ellenére örülök ennek, hogy Budapest egyelőre nem szerepel a két dátum között, és ha ott is lenne, egy rakás környező országbeli rajongó hiányozna a budapesti fellépésről.

Mindegy, a lényeg egyelőre a pozitív hír: Lara füle már megjavult, nagyon úgy tűnik.

Címkék: hír időpont
komment

Segíts egy like-kal. Sokat jelent!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://larafabianbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr966051286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A blog angol nyelven is!

A koncert szervezését követheted angol nyelven is itt. Lájkold az angol blog Facebook oldalát, ezzel is segíted a koncert létrejöttét.

Ismerd meg Larát!

Kevesen ismerik Magyarországon ezt a kivételes énekesnőt. Itt találsz róla néhány érdekességeket.

 

süti beállítások módosítása